Monday, December 22, 2014

IT-tugilahendused

Turul on palju tooteid, mis on suunatud puuetega inimestele. Enamasti on tegu toodetega, mis aitavad sihtrühmal igapäevatoimetustega paremini toime tulla. Need tooted ei ole kunagi olnud odavamate seast ning nende modifitseerimine individuaalsete nõuete järgi tavaliselt üsna kulukas protsess.

IT-huvilisest Raul Krauthausen ostis endale 3D printeri ning kuigi esialgseks ideeks oli välja printida võtmehoidjaid või telefoniümbriseid, siis peagi otsustas ta panustada pigem enda heaolusse ning printis kaasaskantava kaldtee.

Kuna Krauthausen kasutab elektroonilist ratastooli, siis kõnniteele saamine või sealt maha tulek pole alati kõige kergem. Peale paarikümmend tundi printimist said valmisid kollased kolmnurgad, mis said modifitseeritud Krauthausen'i ratastooli järgi selliselt, et rattad nendelt maha ei libiseks.

Allikas: BBC News
Tõsi küll, nende kolmnurkade paikapanemiseks vajab Krauthausen veel kõrvalinimeste abi, kuid nende paigaldamisega saab hakkama isegi laps.

Kas 3D printer võiks pakkuda uusi ja taskukohaseid lahendusi puuetega inimestele?
3D printerid võimaldavad suhteliselt väikese kuluga toota igapäevaelu lihtsustavaid seadeid - näiteks ratastooli külge kinnitatav joogitopsihoidja vms. Täna erikinnitusega topsihoidjate hinnad on üllatavalt kõrged - küündides suisa kümnetesse eurodesse.

3D printeri kasulikkuse näiteid võib välja tuua lõputult - ilmselt on tegu lahendusega, mis toob igapäevatooted lähemale puuetega inimestele. Nad saavad neid tooteid ise oma vajaduse järgi kohendada ja "välja printida".

No comments:

Post a Comment